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Bahibe 46% milk chocolate Single Origin Grand Cru Dominican Republic beans 3 kg

Valrhona

Valrhona

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Bahibe 46% milk chocolate beans, Single Origin Grand Cru Dominican Republic.
Pure cocoa butter
Cocoa intensity and Milky.

Nestled in the heart of the Caribbean, the island of Hispaniola, with its craggy topography and romantic yet often storm-battered coastline, has a long history of cocoa production.
Bahibe, with its high cocoa content, offers a balance between the sweetness of milk and the intensity of cocoa notes, with an overall hint of nuts enhanced by a fruity acidity and a slightly bitter flavor.

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Bahibe 46% milk chocolate Single Origin Grand Cru Dominican Republic beans 3 kg - Average rating: 10 - Best rating: 10 - Number of reviews: 16

69,55 €

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Applications:
- Ganache chocolate: yes
- Coating: no
- Molding: yes
- Ganache patisserie: yes
- Mousse: yes
- Sauce: yes
- Ice cream and sorbets: yes
- Chocolat drink: yes
- Decoration: yes
- Glaze: yes
- Cream: yes

Tempering gragh: Melting T1 (45/48°C or 113/118°F) -> Crystallisation T2 (27/28°C or 81/82°F) -> Working T3 (29/30°C or 84/86°F)

Tempering technique (by l'Ecole du Grand Chocolat):
1 - Melt the couverture for 12 hours in order to ensure that the cocoa butter is properly melted.
2 - Check that the temperature is T1.
3 - Temper the required amount of couverture, making sure that you always have some warm couverture in reserve.
4 - Stir regularly and check that it is at setting temperature T2.
5 - Stop cooling the mass and immediately raise the temperature to T3 by:
- adding warm couverture at T1
- warming it in a bain-marie
- warming it in a microwave oven (400/500 W max, so as not to burn it)
6 - Check that the couverture is at working temperature T3 and stir regularly to ensure that the temperature, and thus setting, is evenly distributed.

Ingredients: sugar, cocoa butter, cocoa beans from Dominican Republic, whole milk powder, emulsifier (soya lecithin), natural vanilla extract.
May contains traces of nuts, egg proteins, gluten and peanut.

Composition: sugar 30% - milk 23% - fat 43%

Storage: To best preserve the qualities of Valrhona chocolate, store in a dry, dark place at 10-16°C

Avis

très bien
Celine L. le 26/03/2019 malgré un prix un peu élevé cela vaut le cout car le gout est au RDV
BAHIBE
Nathalie M. le 11/11/2017 RAS
Délicieux chocolat au lait
Cécile t. le 20/02/2020 Rien à redire sur la qualité du produit, il est excellent
trop bon
Mathieu R. le 15/05/2020 Trop bon chocolat,un bon goût j'adore
Bel équilibre
Daniele T. le 18/02/2021 Bien lacté et cacaoté
Chocolat
Marcelle J. le 21/10/2022 Commande passée mardi, reçue mercredi : agréablement surprise. Très bon produit. Je recommande ce site.
parfait
Colette N. le 22/10/2022 chocolat au lait prestigieux
Très bon
Philippe J. le 30/03/2020 Le meilleur chocolat au lait
Excellent chocolat
Marie-Élodie M. le 26/01/2022 Très bon chocolat au lait! Très cacaoté mais adouci par rapport au chocolat noir et moins sucré que le chocolat au lait “classique” pour le moment utilisé pour des moulages, il est facile à travailler. J’aime tellement que j’ai pris la taille au dessus!
Expédition express et conforme
Adrien L. le 04/03/2021 Commande passée dimanche, expédié lundi et reçu mardi. Bravo, tout était conforme et bien emballé. Merci beaucoup
Top!
Stéphane D. le 11/04/2020 BAHIBE
Un lait de caractère
Lise M. le 18/11/2018 Pas fan du tout des chocolats au lait, celui est une vrai découverte, je me suis surprise à l’apprecier. Un lait, certes, mais avec le caractère d’un noir, plus puissant que jivara Mais avec cette même rondeur, un cacao très présent. Une référence de plus à la maison.
Un très bon chocolat lait
Sabine s. le 09/09/2020 Mon chocolat fétiche pour le gâteau au chocolat pour le goûter des enfants
Top
Ghizlane H. le 28/02/2022 Top
Chocolat lait
Sylvie C. le 15/10/2020 Belle découverte.
Très bon
Danielle G. le 22/10/2021 Chocolat très bien pour faire de bons fondants ou cakes. Très équilibré.

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